lördag 18 december 2010

Inför: Chievo - Juventus, sista matchen innan uppehållet!

Juventus bästa spelare missar mot Chievo

Juventus kamp om Scudetton kommer fortsätta imorgon vid kyrkogårdens jättar då man åker till Stadio Bentegodi i Verona för att ta emot Chievo.


Ett mål kan verkligen göra stor skillnad. Vi såg ju det sist då Juventus mötte Lazio på hemmaplan där Milos Krasic lobba in den i den 94e minuten. Hade han inte gjort det skulle det vara Juventus tredje raka kryss på hemmaplan, man skulle ligga på en fjärdeplats åtta poäng bakom Milan men tack vare den härlige Juventinon som gjorde mål i den 94e minuten ligger Juventus nu på en andraplats sex poäng bakom Milan.
Gigi Del Neri har själv sagt att laget måste fokusera inför varje match, ta varje match som ett steg mot succèn och sedan får man se vart man ligger. Man såg sist då laget spelade under veckan hemma mot Manchester City där Juventus ställde upp med en massa ungdomar. Gigi Del Neri har även sagt att laget måste vara hundraprocentig hela tiden.

Som vi vet så har Gigi Del Neri tränat Chievo och det var han som gjorde så att laget blev bättre under tiden. Säsongen 2001/02 kom han på en otroliga 5e plats med Chievo. Många kallar det än idag ''Chievo mirakel''.
Det var Gigi Del Neris mest berömda period som tränare för Chievo under den tiden, men nu är han mer än lycklig, speciellt över att få vara Juventus tränare.

Under de senaste matcherna har Chievo verkligen visat upp sig. Laget vann över Juventus för ungefär ett år sedan med 1-0. Och denna säsong har man slagit Inter hemma med 2-1 och mot Roma där man kom tillbaka från 0-2 underläge till 2-2.
Men de två senaste matcherna har det inte gått bra för Chievo, laget förlorade med 2-1 mot Bologna och 3-2 mot Lecce, det lämnade många önskan inför matchen mot Juventus.

För Chievos del så missar Cyril Thereau, Santiago Morero och Luca Rigoni som är indragen.

Hos Juventus är det flera som missar och även flera viktiga. Gigi Buffon, Jorgè Martinez, Paolo De Ceglie, Leandro Rinaudo, Amauro och Felipe Melo som är avstängd.

Chievos fem senaste (kryss, vinst, kryss, förlust, förlust)

Juventus fem senaste (kryss, vinst, kryss, vinst, vinst)

Tips: Juventus kommer nog vinna, men man ska inte underskatta Chievo!

Preliminära startelvor:

Chievo (4-4-2) Sorrentino; Frey, Andreolli, Cesar, Mantovani; Guana, Marcolini, Constant; Moscardelli, Pellissier

Juventus (4-4-2) Storari; Sörensen, Bonucci, Chiellini, Grosso; Krasic, Aquilani, Marchisio, Pepe; Iaquinta, Quagliarella

Fino alla fine forza Juventus !!

// Eddie Issajanian

4 kommentarer:

  1. Bra skrivet! Tror på 0-2.

    SvaraRadera
  2. Man tackar! Ja det hoppas jag med. Men det kommer vara en tuff match.. Vi måste se upp för Moscardelli..

    SvaraRadera
  3. Chievo må vara farliga, men Juve är farligare ;) Laget som Juve har nu är inte att leka med!

    SvaraRadera
  4. Hahaha jaa.. Men Aquilani, Marchisio och Melo missar... Aquilani kanske.. men de andra två är borta.. Kan bli jobbigt

    SvaraRadera