måndag 6 december 2010

Juventus först ute med att stoppa Catania (1-3)

Bäst i Juventus ikväll

Juventus var först ute med att besegrade Catania på Stadio Massimino med 1-3, två mål av Fabio Quagliarella och ett från Simone Pepe.
Juventus hade inte förlorat på Stadio Massimino sedan 1964 och Catania hade inte förlorat sen den 13 december 2009 mot Livorno, men nu kom det, mot Juventus!

Under den inledande minuten skulle Catania haft straff efter att Morimoto togs ned av en klumpig Fredrik Sörensen men domaren friade.
Catania öppnade matchen rätt bra, man startade ljust och efter endast fyra minuter kom första läget efter hörna då Marco Biagianti nicka strax över ribban. Pablo Ledesma var också på hugget, ett skott hade han som gick strax utanför men Juvemålvakten Storari hade bra koll där.

Det tog lång tid till Juventus kunde hitta sitt spel. Efter 29 minuters spel kom Juventus första riktiga chans då Alberto Aquilani sköt strax över ribban. Därefter fick Quagliarella en bra chans där han nickade på stolpen efter Grossos fina inlägg men skönt nog var det redan offside.
Tillslut tog Juventus ledningen efter ett fint spel där Vincenzo Iaquinta fick bollen onside och sprang inåt mot straffområdet och lyfte bollen och där dök Simone Pepe upp och sköt hårt in 0-1 till den gamla damen.

Juventus ledning varade i cirka 55 sekunder tills Catania slog till igen. Grosso missbedömde bollbanan och fick inte iväg bollen och då dök Morimoto upp och tåfjutta in bollen, 1-1 stod sig.

I den 42:a minuten trodde Juventus att de hade återigen tagit ledningen efter att Krasic spelat in till Quagliarella som på volley sköt direkt på ribban och studsa ner som sedan gick till Andujars famn, repriser visade att bollen var klart inne men linjedomaren ville inte tilldela målet.

Äntligen fick Quagliarella göra mål efter att Silvestre slarvat inne i straffområdet, Iaquinta hittade Quagliarella som vände om och sköt in den fint med vänsterfoten, 1-2 stod sig!

Andra halvlek drog igång och snabbt kom Juventus tillbaka igen på nytt. Den här gången hade Biagianti bollen som siste man, blev pressad av både Iaquinta och Quagliarella men tillslut snodde Quagliarella bollen och helt plötsligt var det öppet men istället för att fortsätta springa mot mål sköt han direkt och det gjorde han rätt i, bollen skruvades fint in bakom en chanslös Andujar, 1-3!

Sedan var det dags för Catania, efter att Juventus hade ökat sin ledning började Catania pressa allt mer. Man kände att de skulle kunna hota. Laget fick inga riktiga chanser efter att Bonucci och Chiellini spelat så bra ihop vilket inte ledde till något alls. Men de var där, men kunde inte göra något men väl skrämmande var det dock!

Strax innan matchens slut kom både Del Piero och Krasic fri mot Cataniamålvakten Andujar, Del Pieros pass till Krasic var inte bra alls och var för svår och därmed kunde inte Krasic göra så mycket av det och bollen gick utanför.

Catania: Andujar; Potenza, Silvestre, Terlizzi, Alvarez; Biagianti, Ledesma, Gomez (Ricchiuti 71); Morimoto (Antenucci 68), Martinho (Carboni 81); Maxi Lopez
Juventus: Storari; Sörensen, Bonucci, Chiellini, Grosso; Krasic, Melo, Aquilani (Sissoko 56), Pepe (Salihamidzic 82); Quagliarella (Del Piero 80), Iaquinta

Domare: Damato

Juventus bästa spelare på plan: Giorgio Chiellini
Sämsta på plan: Alberto Aquilani

Catania - Juventus 1-3, Pepe 35', Morimoto 36', Quagliarella 44', Quagliarella 58'