söndag 12 december 2010

Inför: Juventus - Lazio

Juventus bästa spelare under november månad, ska han fortsätta med sitt fina spel..


Detta är en match på den kraftiga slutet av tabellen där både Juventus och Lazio krigar för att vara den farligaste utmanaren för Milan. Skulle matchen sluta oavgjort skulle det inte vara bra för bägge lagen, då skulle man ge mer utrymme för Milan, därför är vinst mycket viktigt för bägge lagen men däremot är det svårt.
För Juventus del verkar man ändå vara lyckliga med tanke på att laget inte för länge sedan åkte ut ur gruppspelet från Europa League, en vinst förra veckan borta mot Catania gjorde så att laget därmed har fullt med självförtroende.
Med vetskap är Juventus väldigt starka och sist laget förlorade i ligaspelet var för ungefär två månader sedan.
Goda nyheter för Coach Del Neri är att Simone Pepe kommer att få spela som vänsterytter mot Lazio, tidigare var det oklart om han skulle få spela efter influensan men nu är Simone klar för spel.

För Lazios del kommer unge Luis Cavanda få spela från start som vänsterback där Stefan Radu gått igenom en operation där han opererade sin högra menisk. Det verkade som att reserven Javier Garrido skulle få chansen från start men den här veckan har spanjoren fått träna ensam.
Det finns flera frågetecken kring de centrala mittfältarnas positioner men det verkar som att Cristian Brocchi och Francelino Matuzalem kommer få starta och därmed kommer Cristian Ledesma sitta på bänken.

Motståndarna, hemmalaget FC Juventus kommer att spela sitt vanliga spel men man ska inte glömma att laget kan spela otroligt fint ena veckan och otroligt dåligt veckan därpå, ett lag man aldrig ska snacka om i förväg för man vet aldrig med Gigi Del Neris Juventus nuförtiden.
För Lazios del kommer Floccari få starta ensam längst upp och bakom sig kommer han ha Zaratè, Hernanes och Mauri, låter riktigt farligt.

Lazio måste ha ett extra koll på Juventus Fabio Quagliarella som varit en underbar spelare hittills under säsongen. När han kom från Napoli trodde många att lånet inte skulle räcka. Många kritiserade Beppe Marotta och man var säker på att Quagliarella inte skulle göra så mycket i Juventus. Men hittills har han gjort så mycket för klubben. Quagliarella har gjort mest mål i Juventus och ligger i toppen i skytteligan.
Lazios försvar måste ha koll på den snabbe Quagliarella, de är därmed varnade.

Senaste fem hos Juventus (kryss, kryss, vinst, kryss, vinst) Lazio (förlust, vinst, kryss, kryss, vinst)

Förra säsongen: 1-1

Preliminära startelvor


Juventus (4-4-2) Storari; Motta, Bonucci, Chiellini, Grosso; Krasic, Melo, Marchisio, Pepe; Iaquinta, Quagliarella

Lazio (4-2-3-1) Muslera; Lichtsteiner, Biava, Dias, Cavanda; Brocchi, Matuzalem; Hernanes, Mauri, Zaratè; Floccari

Fino alla fine forza Juventus !

// Eddie Issajanian

2 kommentarer: