söndag 21 november 2010

Matchrapport: Genoa - Juventus 0-2 + spelarbetyg

Felipe Melo, bäst på plan

Ett molningt väder väntade då Juventus kom till Stadio Luigi Ferraris i Genoa. Man hade stora förväntningar inför matchen och många var ganska säkra på att Juventus skulle ta med sig tre poäng tillbaka till Turin.

Första halvleken drogs då äntligen igång, en match som många visste redan från början att det skulle bjuda på många mål och dessutom en mycket underhållande match.
Domaren Morganti blåste och där sattes det hela igång, väldigt slö var det från början, man såg hur spelarna var slöa och att man inte ville göra något alls men med tiden blev det allt bättre och Juventus började hitta sitt spel minut för minut.
Det kändes väldigt bra hos Juventus, man spelade väldigt enkelt och hittade många passningsvägar som alltid ledde till något men sorgligt nog inget mål, än.

I den 18e minuten slog då Juventus äntligen till, Motta slog mycket lång och bra inlägg som nådde Quagliarellas huvud som snabbt nickade ner till Marchisios fötter som snabbt sköt på volley mellan benen på Dainelli som ställde Genoa- målvakten Eduardo men Eduardo toucha bollen, träffade stolpen och rätt tillbaka på Eduardos huvud och direkt in, lite tur var det men äntligen gick bollen in för Juventus del, det var både tur och snyggt!
Sedan efter målet blev Juventus allt bättre, man hittade spelet mer, allt verkade bli bättre för Juventus och man visade att man verkligen kunde skrämma Genoaspelarna, när som helst visste man att ett till mål skulle komma från Juventus sida.
Det tog inte ens fem minuter och då slog Juventus till på nytt igen, den här gången var det den förlorade sonen som hade varit borta ett tag, Milos Krasic, fick bollen på kanten, utmanade Criscito med översteg och enkelt förbi, väl inne i straffområdet sköt han direkt, Eduardo rädda bollen men många trodde att bollen skulle mot andra sidan, men konstigt nog gick den in, stolpe in dessutom, 0-2 var det för Juventus!
Väldigt effektivt av Krasic, med snabba fötter där Genoaspelarna inte kunde hänga med, vet inte ens om Eduardo hängde med där eftersom det gick så snabbt, och då var man återigen på gång!

Efter Krasic 0-2 mål blev det effektivt och effektiv hos Juventus, men man skapade inte alls mycket. Samtidigt blev Genoa allt närmre ett mål.
Några minuter innan halvtid blev Genoa farligare, man fick igång spelet och efter en hörna där bollen rensades undan fick Criscito bollen på sina fötter strax utanför straffområdet, sköt direkt på volley men träffade ribban, svettigt värre!

Andra halvleken drogs igång, Genoa bytte in Kharja och Destro, två spelare som tidigare har visat sig vara mycket heta.
Det var ett chanslöst Juventus som inte kom till något alls, man spelade bra, rullade bollen enkelt men det ledde inte till något utan Genoa var det bästa laget under andra halvleken.
Efter en underhållande första halvlek var det inte samma under andra halvleken, det började allt mer bli för tjafsigt ute på plan och tråkig fotboll började visa upp sig. Båda lagen var tröga och skapade få målchanser men framförallt var Genoa det bästa laget, fortfarande..
Motta, Krasic och Aquilani byttes ut under andra halvleken, då kom Sörensen, Salihamidzic och Sissoko in.
Mot slutet fick Genoas Kharja ett skott på ribban, andra för Genoa där Storari var chanslös, men mer blev det inget.
Hos Juventus sida var det ett mycket slarvigt spel där man inte hittade några luckor, speciellt Iaquinta som slarvade en hel del.

Spelarbetyg

Storari, 5.5 - Hade inget att göra, gjorde det han skulle, hans betyg höjs med tanke på hans räddning efter Destros skott, annars en lugn match för våran keeper.

Motta, 5
- Väldigt osynlig, men gjorde en helt okej match där han slog en fin boll mot Quagliarella och det hela ledde till att Juventus slog igenom Genoas försvar och bums var 0-1 inne.

Bonucci, 6 - Ja, den här grabben växer allt mer, blir allt säkrare i försvaret tillsammans med Chiellini, gör inga misstag. Man fick nästan hjärtattack när han log ner och tittade mot knät.

Chiellini, 6
- Som Bonucci, väldigt stabil men allt mer osynlig. Men stod för en mycket bra match.

Grosso, 6
- Helt ny Grosso, man känner inte igen honom sen förra säsongen. Nu gör han det mycket lättare för sig och spelar väldigt enkelt, känner sig helt lugn också vilket är bra.

Krasic, 6.5 - Den förlorade sonen var tillbaka igen ute på plan, visade att han inte hade tappat form alls, väldigt kvick med bollen och dessutom låg han bakom ett mål. Dai!

Aquilani, 6
- Han som alltid brukar vara bäst på plan, gjorde en bra match idag och spelade enkelt i mitten tillsammans med Melo, rullade och rullade bollen hela tiden, man måste bara köpa loss grabben!

Melo, 7
- Bäst på plan, väldigt grym och kriga till sig bollen hela tiden, åt upp sina motståndare i mitten och rullade bollen väldigt enkelt och hittade löpvägar nästan hela tiden.

Marchisio, 6 - Stod bakom ett mål, sedan skapade han några chanser men missade mycket, men allt som allt var han bra. Grande Claudio!

Iaquinta, 4.5 - Ja, vad ska man säga om den här grabben, slarvar allt för mycket, drar i motståndarna och orsakar för många frisparkar, gör nästan inget rätt.

Quagliarella, 5.5 - Inga mål för våran Quagmire, men är väldigt snabb och effektiv, assisterade till 0-1 målet och visar att han är kvick med bollen.

Avbytarna:
Sörensen, 6 - Kommer in och gör en mycket bra match, bryter många bollar och gjorde inga misstag alls där ute, grymt!

Sissoko, 5-5 - Slarvade en gång med att ta emot bollen, annars hade Momo inte så mycket att göra, men jobbade på i mitten.

Salihamidzic, spelade för kort tid för att betygssättas.