söndag 28 november 2010

Matchrapport: Juventus - Fiorentina 1-1

Felipe Melo, återigen bäst

Simone Pepes otroliga frisparksmål sent in i andra halvleken gav Juventus kvitteringen efter att Marco Mottas självmål tidigt under andra halvlek som gav ledningen till La Viola.

Innan matchen så var det klart att båda lagen missade många spelare, Juventus saknade Buffon, Grygera, De Ceglie, Amauri, Martinez, Legrottaglie och Martinez och Fiorentina saknade Jovetic, Frey, Montolivo, Zanetti, Mutu, Natali och Kroldrup.

Juventus öppnade inte matchen på ett bra sätt och då slog Fiorentina till. Juventus lyckades inte rensa bort bollen ordentligt efter en hörna från Fiorentina och Vargas fick bollen från kanten och snabbt slog den mot mitten men på vägen tog bollen på Mottas huvud och styrde Storari helt och helt plötsligt stod det 0-1.

Det var verkligen inte Mottas kväll, efter att ha gjort självmål så krockade han tillsammans med Gilardino som fick sedan gå ut för att få bandage. Motta hade det väldigt tufft på hans position och det såg väldigt trögt ut.

Då drog andra halvleken igång, och då började Juventus allt mer komma igång. Man såg hur de började spela tillsammans och man hittade mer passningsvägar och allt mer kom man nära en kvittering, men Arthur Boruc gjorde en strålande match i Fiorentinas mål.
Juventus pumpade på, läge efter läge dök upp. Vincenzo Iaquinta fick bollen från kanten och löpte in mot straffområdet, dribblade två Violaspelare sedan sköt han men otroligt nog lyckades Boruc få ut benet och rädda bollen som sedan gick ut till hörna.

Trycket gav äntligen resultat, i den 82:a minuten gjorde Juventus Simone Pepe ett mycket fint mål, frispark från kanten över Boruc. Bollen gick hela vägen in och där stod 1-1, ett mål som Juventus hade väntat på sen minut 10.

Efter målet började det bli mycket värre för Fiorentina. Felipe som hoppade in fick röttkort efter 20 minuters spel, då innebar det att det öka trycket för Juventus, man kämpade otroligt mycket men man lyckades inte få till något på en kvart.

Domaren Valeri blåste av matchen, 1-1 stod sig, en match där Fiorentina ska vara mer än nöjda, Juventus borde ha vunnit matchen med ungefär 4-1. Man missade så mycket medan Fiorentina inte hade någonting förutom målet, eller rättare sagt självmålet från Motta.

Spelarbetyg

Storari, 6 - Hade inte mycket att göra, helt chanslös vid 0-1 målet, men annars rätt säker och gör det fortfarande bra i Juventus, visar även hjärta.

Motta, 5 -
Vad har hänt med grabben? Han är bara seg och man ser att han inte vågar göra något, känns väldigt osäkert med Motta på plan, saknar man Grygera månne? Hans betyg höjs med tanke på några dragningar som han lyckades med.

Bonucci, 6.5 -
Återigen säker och underbar i sitt försvarsspel, lurar ibland motståndarna, dribblar lite och lyckas, gör inga fel under matchen. Växer och växer för varje match.

Chiellini, 6.5 -
Precis som Bonucci, dessa två män gör det väldigt bra i alla matcher. Spelar väldigt säkert och lugnt.

Grosso, 6 -
Som sagt, en helt ny människa, spelar mycket bättre, men har fortfarande lite problem när han ska utmana och sedan slå inlägg, annars försvarar han rätt bra och spelar säkert.

Krasic, 6 -
Inte den samme Krasic som vi sett tidigare. Igår hade han det tuffare då Mihajlovic hade tänkt smart och satte dit två män som skulle vakta Krasic jämt. Men han kan visa ännu mer.

Melo, 7.5 -
Bäst i Juventus den här gången också. Spelar väldigt lugnt och vinner nästan alla bollar i luften. Tar emot bollen och hittar en annan man att passa till, väldigt bra i mitten.

Aquilani, 7
- Försöker och försöker, lyckas ibland också, gör inga fel men inte samme Aquilani sen tidigare.

Marchisio, 6.5 -
Rätt osynlig, man såg inte alls så mycket från hans sida, var inte med på det mesta.

Quagliarella, 6 -
Snabb och effektiv, lyckas med en hel del men inte hela tiden, han liksom flera andra kan göra det mycket bättre.

Del Piero, 6 -
När han jämt får bollen lyckas han, han gjorde några dragningar som han lyckades med. Hade även två frisparkar som var nära mål. Hans betyg sänks med tanke på läget han fick där han kunde passa Krasic men valde att skjuta högt högt över.

Avbytarna:

Iaquinta, 5 -
Seg och missade ett bra läge, annars ser han även död ut på plan.

Pepe, 5.5 -
Gjorde inte alls så mycket när han kom in, men låg bakom ett mycket fint mål som gav Juventus en pinne!

Lanzafame - Spelade för kort tid för att betygssättas.