söndag 14 november 2010

Matchrapport: Juventus - Roma 1-1, en match där vi borde stått som segrare + spelarbetyg

Alberto Aquilani, än en gång Juventus bästa spelare

Då var det över, matchen på Stadio Olimpico di Torino slutade 1-1, en match där Juventus borde stå som segrare. Vad jag tyckte om matchen så var det full fart framåt för båda lagen, man märkte direkt att båda lagen gick för seger. Chans efter chans dök upp och man visste inte hur det skulle sluta.
Men piggast av alla var såklart Juventus, började väldigt enkelt, rullade bollen genom motståndarna men kom inte till några lägen, tills Fabio Quagliarella fick chansen, sprang och la en djupledsboll till Vincenzo Iaquinta som sedan kom halvfri mot Romamålvakten Julio Sergio fast han lyckades parera bollen.
Det var inget mer vi fick se från Juventus sida, Roma började allt mer suga sig in i matchbilden och tillslut började de skrämma i Juventus straffområde, men inget farligt.

I den 35:e matchminut fick förre detta Romaspelaren Alberto Aquilani bollen i mitten, han hade ingen att passa, stod stilla sedan drog han en tunnel på Greco, sedan slog ett inlägg som inte alls blev bra, men nådde Iaquintas fötter och akrobatiskt sätt, väldigt fint bombade Iaquinta in bollen i mål bakom den chanslöse Julio Sergio, väldigt fint och 1-0 stod sig.

Men efter Juventus mål blev det allt mer farligare i spelet, Roma blev som ett helt nytt lag på plan, man spelade enklare, hittade rätt hela tiden och skrämde Juventus ett antal gånger. I den 42:a minuten spelade man fint vid Juventus straffområde, Matteo Birghi hittade fint in till Mexès som sög sig in i straffområdet, Giorgio Chiellini kom med fötterna före och glidtacklade Mexès, jag själv trodde att det skulle bli straff, men tydligen vifftade domaren Rizzoli med sina händer, sedan blev det kaos då Chiellini gick fram till Mexès och skrek på honom. Nervöst var det hela tiden, och jag ville att Rizzoli skulle blåsa av, jag orkade inte mer av Romas anstormning.
Vi nådde matchminut 45, och assisterande domaren tog upp skylten med 1 minuts tilläggstid. Ungefär 30 sekunder innan halvtid fick Roma frispark, ett bra läge för en som heter Totti, jag började bita mina naglar, visste att det här skulle bli frispark, Totti tog den, bollen kom på Pepes arm men det verkade inte vara farligt eftersom man såg Rizzoli peka på hörnflaggan, men plötsligt blev det straff och Simone Pepe fick gult kort. Väldigt chockerande och det blev kaos på plan och klockan nådde minut 48.
Tillslut fick Roma straff och Francesco Totti steg fram och satte säkert in bollen, 1-1 och snabbt därefter blåste Rizzoli av för halvtid.

Under andra halvleken blev det inte alls så mycket, äntligen skulle man få se Arsenalspelaren Armand Traorè få göra debut, han byttes in mot Fabio Grosso och då drog det igång. Det var snabbt och tempot otroligt. Jag tänkte att det skulle komma när som helst, ett mål skulle komma närsomhelst.
Roma fortsatte attackera samt Juventus som hade flest lägen under andra halvlek. Fabio Quagliarella spelade väldigt bra och löpte förbi Romaspelarna ett par gånger, men kom inte åt några skott förrän i den 67:e minuten då det blev som ett väggspel mellan Amauri Del Piero och Quagliarella. Långboll mot Amauri som nickade bakåt till Del Piero som snabbt nickade till Quagliarella som sköt på volley men Sergio gjorde en fantastisk räddning.

Mer hände ingenting utan matchen sluta 1-1, en match där Juventus borde stå som segrare, lite surt över att det sluta kryss, vi var betydligt bättre än laget från Rom.

Spelarbetyg
Storari - 6
Hade inget att göra och kunde inte heller göra något på Tottis straff, men allt som allt verkar han vara stabil där bak.

Sörensen - 5.5
18 åringen som fick spela som högerback istället för avstängde Motta, gjorde en bra match men slog iväg några onödiga bollar som kunde leda till farliga målchanser för Roma.

Bonucci - 6
Vad ska man säga om killen, otroligt bra tillsammans med Chiellini, är säker hela tiden och lägger fantastiska bollar ibland.

Chiellini - 6.5
Stundtals överallt, hjälper backlinjen hela tiden och är som sagt överallt, jobbar hårt och lyckas.

Grosso - 5
Fick spela en halvlek, och gjorde det bra ifrån sig, det här är inte samma Grosso som förra säsongen, gör stundtals bättre ifrån sig och spelar säkert. Låt betyg på grund av att han endast spela en halvlek.

Pepe - 6
Visst saknar man Krasic, men Pepe gör det inte dåligt ifrån sig, springer och hugger hela tiden och la några bollar in i straffområdet ett par gånger som blev farliga.
Aquilani - 7
Bäst på plan, den gamle Romspelaren mötte sina gamla lagkamrater och gjorde det otroligt bra ifrån sig, spelade smart och enkelt, låg bakom ledningsmålet efter ett fint inlägg. Oroligt kreativa fötter.

Melo - 6
Inte den Melo vi sett tidigare under säsongen, kan bero på skadan. Men han kämpar och krigar, dessutom värmer han upp publiken som han alltid brukar göra.

Marchisio - 5.5
Kändes som killen var osynlig, men jobbade bra men slarvade ett par gånger som gör så att betygen sänks.

Quagliarella - 6
Oj oj oj vilken kille, snabb som satan och löper hela tiden. Men har lite problem när han väl får bollen, tar tid tills han hittar några han kan passa till, men stod för en del bra passningar.

Iaquinta - 5.5
Trots det fina målet får Iaquinta endast 5.5 i betyg. Slarvar mycket, ligger offside hela tiden och kommer ingenstans när han har bollen. Men otroligt nog gjorde han ett fint mål, ett mycket fint mål!