måndag 6 september 2010

Ciro Ferrara - Jag hade haft kvar Diego


Tidigare spelare och manager för klubben, Ciro Ferrara gick ut idag och sade att han skulle behålla Diego om han fortfarande skulle vara manager för klubben.
Ciro Ferrara tog över Juventus under säsongen 2008/09 då det endast var två matcher kvar av säsongen, sedan fick han ett två-års kontrakt. Under hans första säsong som manager, fick han sparken efter ett halvår i klubben. Under januari månad valde man att sparka honom efter ha lett laget till katastrofala resultat.
Som vi vet så såldes Diego till Wolfsburg efter ett år i Turin. Han kostade Juventus ungefär 25 miljoner euro när han kom från Werder Bremen, och såldes dock för 15 miljoner euro.
Under intervjun sade Ferrara;
''Hade jag varit kvar i klubben hade Diego fått stanna, han förtjänade verkligen inte att bli behandlad på det sättet som han blev. Han skulle få lyfta klubben i många år, men tyvärr så fick han inte chansen.''

Ferrara fick även frågan om Juventus skulle kunna kriga om Scudetton inför säsongen, då svarade han;
''Juventus hade en negativ säsong 2009/10, och man visste att en ny revolution var på gång, och det var logiskt efter en sådan dålig säsong man hade''.
''Laget behöver tid, de har fått in hela 11 nya ansikten, och spelare som gjorde historia för klubben har lämnats, medan flera ungdomar och utlänningar anlänt''.
''Alla lag i Serie A vill kriga tillsammans med Inter, och även kunna slå de, men vi får se om Inter fortfarande har hungern kvar att vinna''.
''Benitez kommer alltid jämföras med tidigare manager för klubben, Roberto Mancini och Josè Mourinho, och det kommer vara väldigt svårt för honom''.
''Jag tror att Zlatan Ibrahimovic kommer komma igång i Milan. Han hade en tuff säsong bakom sig i Barcelona och nu tror jag att han hittar formen i Milan. Han kan även hjälpa laget att vinna något igen, men det kan han inte göra själv'', avslutade Ferrara.


// Eddie Juventino

1 kommentar: