söndag 12 september 2010

Matchrapport: Juventus - Sampdoria 3-3

Då var andra omgången igång. Andra omgången av italienska Serie A. Juventus hade Sampdoria på pappret hemma på Stadio Olimpico di Torino. Solen sken, människorna var glada och kunde inte längre hålla sig för att vänta på Juventus, eller rättare sagt, det nya Juventus.

Det var en sex-målstriller idag eftermiddag i Turin. Sampdorias Nicola Pozzi räddade laget med hans kvitteringsmål som ledde till 3-3. En poäng till vardera laget och Sampdoria ska vara mer än nöjda för matchen.
Coach Gigi Del Neri, målvakten Marco Storari och generaldirektören Beppe Marotta var ju tidigare i Sampdoria, och därför hade det blivit lite rivalitet mellan klubbarna med tanke på att Juventus hade tagit dessa män inför säsongen 2010/11.
Sampdoria hade en spelare som var i form, Antonio Cassano, han skulle vara mannen som skulle leda Sampdoria till en seger efter att Giampalo Pazzini inte kunde delta.

Inför matchen hade båda lagen skadeproblem. Hos Juventus var Gigi Buffon, Jorgè Martinez och Amauri borta. Hos Sampdoria var Paolo Sammarco, Fernando Tissone, Andrea Poli, Giampaolo Pazzini och Stefano Guberti borta. Men man saknade Pazzini mest, och det var tur för Juventus att han missa matchen, annars skulle det troligtvis bli en helt annan matchbild.

Dessa lag hade mött varann 24 gånger tidigare, Sampdoria hade endast vunnit fyra gånger.
Den här matchen skulle vara mycket speciellt för just kapten Del Piero, som just debuterade i Juventus den 12 september 1993 mot Foggia.

Matchbilden var fram och tillbaka och man visste att ett mål skulle komma, mest för Sampdorias del som var en aning hetare.
I den 36:e minuten fick Antonio Cassano bollen ute på kanten, som snabbt passade in mot mitten, Dessena hoppade snabbt över bollen som styrde Juve försvaret och då fick Nicola Pozzi som enkelt rulla hårt in den i det bortre hörnet förbi en chanslös Storari. Där kom 0-1 och det var väldigt tyst i Olimpico.
Efter bara sju minuter slog Juventus till, den här gången var det Claudio Marchiso som stod för målet. Simone Pepe slog in en boll mot bortre stolpen där Krasic snabbt nickade ner framför Marchisios fötter där han direkt stänkte in bollen, Curci var chanslös i Sampdoria målet, 1-1 strax innan halvtid.
Helt plötsligt vände Juventus på steken, efter endast fem minuter av andra halvleken kom Milso Krasic från kanten, slog in perfekt inlägg där det blev kaos, men tillslut hamnade bollen hos Pepes fötter där han enkelt sköt in den, och nu var Juventus under ledning, 2-1.

Men det hela höll inte länge alls, efter bara 11 minuter slog Sampdoria till igen, den här gången var det
Cassano, efter ett fint chipp från Palombo som ledde hela vägen till Cassano som på volley sköt in den. Synd för Juventus-keepern Storari som en aning var på bollen men sakta gick den in, 2-2.
Men efter sex minuter efter att Sampdoria hade kvitterat slog man till igen i Juventus. Den här gången kom Pepe från kanten, sökte sig in i banan och sköt, målvakten Curci rädda men kom på stolpen som sedan gick hela vägen till Quagliarellas fötter där han enkelt rulla in bollen, då var Juventus igen i ledning, den här gången 3-2.
Det hela var än inte slut, efter sex minuter slog Sampdoria till igen! Den här gången var det Pozzi som nicka in den. Marilungo som hade kommit in, lekte lite med Juventus backen De Ceglie, sedan slog han perfekt inlägg som nådde Pozzis huvud, där kom kvitteringen, 3-3, och man tänkte när detta skulle ta ett slut.

Det var ett spektakulärt möte i Turin, det var en mycket underhållande match, hela 3-3. Kanske Serie A:s bästa match hittils.

Spelarbetyg

Marco Storari, 6.5

Hade inte alls mycket att göra, kunde inte göra något vid Sampdorias alla tre mål, men notera att han rädda två frilägen, grazie!
 Marco Motta, 6
Var stundtals effektiv, stod bakom mycket, vann mycket under luftduellerna, men vid 2-2 målet kunde man klaga på honom efter att han hade slarvat bort bollen.
Leonardo Bonucci, 6

Samma som Motta, var överallt och gjorde en mycket bra match, men vid 3-3 målet missade han markeringen totalt, men annars väldigt grym.
Giorgio Chiellini, 6.5
Bäst under hela matchens gång, var överallt och gjorde jobbet, han kanske var osynligt enligt många, men man såg hur han jobba hårt.
Paolo De Ceglie, 5.5

Ja, helt klart mycket bättre match än sist borta mot Bari. Han krigade till sig men slarvade en del också, men klart bättre än senast!
Milos Krasic, 7

Han var bäst på plan, matchens spelare. Så snabb och effektiv, var positiv och man såg att han verkligen ville lira boll. Han hade ett friläge där han oturligt missa, men notera att han sprang förbi tre Doria spelare, han hade även ett skott på mål.
Claudio Marchisio, 6.5

Juventus framtidsgrabb, gjorde ett mål och gjorde även en bättre match än sist, men slarvade bort bollen några gånger som gjorde så att hans betyg gick ner lite.
Felipe Melo, 6

Ja, vad ska man säga om honom, det känns som en helt ny person, han har utvecklats så mycket och blivit en bättre fotbollsspelare. Men en situation där han halka till och det hela ledde till att Sampdoria fick friläge, men tur för Melo att det inte blev mål, annars så jobbar han på och krigar och visar vilja.
Simone Pepe, 6

En Pepe som var väldigt effektiv som så många andra, han visade lite teknik på kanten, gjorde även ett mål och en assist. Han fortsätter och jobbar hårt.
Alessandro Del Piero, 5

Sämst på plan tyvärr, tappade bollen för mycket och hade det för svårt att ta emot bollar. Så fort han fick bollen så blev det segt.

Fabio Quagliarella, 5.5

Trots det låga betyget så kämpar han, verkligen snabb. Låg bakom ett mål vilket är bra för självförtroendet, så det är bara att fortsätta!