söndag 19 september 2010

Udinese - Juventus 0-4 - Såja grabbar!

Claudio Marchisio, bäst på plan

Solen sken över Stadio Friuli i Udine, en skön match skulle spelas och jag kände mig väldigt glad, tänkte att jag äntligen kunde få se mitt Juventus igen. Hade väntat så länge på denna match.
Då var det dags igen, nu stod Udinese för motståndet på den farliga Stadio Friuli, där Juventus hade förlorat två gånger innan. Man visste inte hur matchen skulle se ut, många var osäkra på den gamla damen, speciellt efter Europa League matchen hemma mot Lech Poznan som slutade 3-3.
Innan matchen var det många frågetecken kring hur Juventus startelva skulle se ut, med tanke på De Ceglies och Traorès skada så undrade många hur Del Neri skulle förändra laget.

Juventus öppnade matchen väldigt bra och man såg direkt att de var på gång. Milos Krasic var en av de många som öppnade matchen bra på ett mycket bra sätt. Men samtidigt hade Udinese ett läge där Marco Storari enkelt rädda bollen.

Det var piggt spel från båda lagen, men mest från Juventus sida är man verkligen villa hitta formen igen, och det gjorde man.
Det var ett helt nytt Juventus idag, jag kände knappt igen laget på plan, de spelade så fint och rullade boll väldigt enkelt, runt backlinjen till mittfältet och så vidare.

Juventus mittback, den unge Leonardo Bonucci gjorde det första målet för sitt Juventus i den 18:e minuten från en frispark av Del Piero, där det blev kaos i straffområdet men slutligen hamnade bollen framför Bonuccis fötter där han enkelt kunde lägga in den.
Bara sex minuter senare slog Juventus till igen. Den här gången var det Fabio Quagliarella som stod för målet.
Felipe Melo slog ut bollen till Milos Krasic där han sprang full fart inåt och snabbt rullade den till Qugliarella som klackade in den, sedan stod jag och hoppade för mig själv och var otroligt glad.
Strax innan halvlek, i den 43:e minuten slog man till igen. Udineses Asamoah slarvade bort bollen, Krasic snodde den och sprang från kanten och chippade enkelt bollen till Claudio Marchisio inne i straffområdet där på volley slog han hårt in den. Nästan ett liknande mål mot Sampdoria.

Då var andra halvlek igång. Juventus öppnade inte andra halvleken väl och det kändes verkligen trögt helt plötsligt. Jag var verkligen orolig och tänkte ibland att Udinese kanske skulle skrälla. Men det var ett segt spel från Juventus sida i ungefär 15-20 minuter in på andra halvleken, tills man återigen fick igång spelet och började rulla runt.
Under andra halvlek fick man inte chansen att göra mål som i första halvleken, Udinese hade skärpt till sig och det såg väldigt svårt ut för Juventus att skapa något. Men jag själv visste att Udinese inte skulle skrämma oss efter att det hade gått 20 minuter av andra halvlek.
När det hade nått 70:e minuten blev jag väldigt lugn, då visste jag att mitt kära Juventus skulle ta tre pinnar idag.
Men i den 77:e minuten slog han till, ja säger nu, den gamle Udinespelaren Vincenzo Iaquinta. Han rundade motståndarna och strax utanför straffområdet rullade han in den väldigt hårt, bums 0-4 stod sig!

Domaren Mauro Bergonzi blåste i pipan, och där kom Juventus första seger för säsongen, äntligen kändes det, äntligen!
Juventus vann med 0-4, segern kändes verkligen skönt, efter att ha väntat så länge kom det! Man spelade ut Udinese helt och hållet, man ägde matchen.

Spelarbetyg

Marco Storari, 6
Våran keeper hade inte mycket att göra under denna soliga dag, han stod för ett par räddningar, kanske ett par avgörande räddningar. Fortsätter att glänsa och övertyga oss Juventusfans, grazie Marco!

Marco Motta, 5.5
Den andre Marco stod inte för så mycket, han var väldigt osynlig och därför får han så låg betyg, men gjorde inga misstag som sagt!

Leonardo Bonucci, 6.5
Han som slog till första gången, Juventus målskytt, han var där, där man som mest behövs och slog till, igen!
Gjorde inga misstag och stod för några offsidefällor tillsammans med andre partnern Giorgio Chiellini. Samarbetet mellan dessa två börjar bli bättre.

Giorgio Chiellini, 6
Tillsammans med Bonucci funkar det, men han var också osynlig idag, men gjorde inga misstag, stabilt.

Zdnek Grygera, 6
Ja, innan matchen så visste man att han skulle spela som vänsterback för första gången, och jag var livrädd, kan säga att många andra var nog det. Men han skötte sig, blev väldigt chockad, stod för en del brytningar, men under en situation hände han inte med när Sanchez ställdes fri.

Milos Krasic, 6.5
Fortfarande farlig, jag blir så glad när jag ser honom på plan och i Juventuströjan. Han stod för två assist, som mot Sampdoria, alltså fyra assist på två matcher, otroligt!

Felipe Melo, 6

Gjorde inga misstag idag, var stabil i mitten tillsammans med Claudio Marchisio. Han blir bara bättre och bättre för varje match.

Claudio Marchisio, 7

Han var bäst på plan, var stabil och jobbade alltid hemåt och gjorde allt rätt. Stod för ett mål som var mycket vackert, två mål på tre matcher för våran kung i mitten är otroligt.

Simone Pepe, 6

Den här grabben blir också bättre, mot Sampdoria förra veckan visade han vägen, idag gjorde han också det, och han kan bli farlig i framtiden.

Alessandro Del Piero, 5.5

Gjorde inte så mycket under den här matchen, stod för en frispark som ledde till mål, annars slö. Men ibland kan han vara farlig.

Fabio Quagliarella, 6

Två mål på tre matcher. Ett mycket vackert mål stod han för, klackmål. Han visar att han är farlig och hugger på där framme.